Får vi lov att presentera Sundsvalls VI Gitarrfestival

För sex år sedan startade Almamia Lilla scenen projektet ” Sundsvalls Gitarrfestival”. Syftet var att lyfta fram gitarren med en egen festival i Sundsvall.

I samarbete med Sundsvalls Kulturskola presenterar vi nu årligen såväl heta nykomlingar som etablerade gitarrister med världen som arbetsplats.

Festivalen innehåller också pedagogiska inslag, som är lika viktiga som konserterna. Därför anordnar vi också workshops och masterclass-lektioner med de medverkande artisterna. Därför besöker lärare och elever från regionen festivalen varje år.

Som en nyhet arrangerar festivalen i år ett gitarrläger där vi bjuder in ungdomar från hela landet. Huvudlärare för gitarrlägret kommer vara den meriterande Stefan Löfvenius, en ikon inom området.

2016 är temat ”gitarr och sång”.

Vi presenterar ett brett och varierande program med artister från Argentina och Sverige. Genrebredden i år sträcker sig från tango till barockmusik. Bland de stora artisterna i år presenterar vi den världsberömda Argentinska gitarristen Analia Rego, Eric Lammers,  Mats Bergström tillsammans med Olle Persson och Anna Hanning samt Sofia Karlsson och en massa gitarrer.

Varmt välkommen!

Yamandú Pontvik
Konstnärlig ledare

Kommentarer är stängda