Får vi lov att presentera Sundsvall VII Gitarrfestival

För sju år sedan startade Almamia Lilla scenen projektet ”Sundsvalls Gitarrfestival” Syftet var att lyfta fram gitarren med en egen festival i Sundsvall.

I samarbete med Sundsvalls Kulturskola presenterar vi nu årligen såväl heta nykomlingar som etablerade gitarrister med världen som arbetsplats.

Festivalen innehåller också pedagogiska inslag, som är minst lika viktiga som konserterna. För andra år arrangerar festivalen ett gitarrfestivalläger där vi bjuder in ungdomar från hela landet. Huvudlärare för årets gitarrläger kommer vara de Afra Rubino (Flamenco), The Gothenburg Combo och Daniel Ek (folkmusikgitarr).

Vi presenterar ett brett och varierande program med artister från Spanien, Australien och Sverige med musik som spänner från från klassik musik via bluesen till flamenco.

Festivalen öppnas på torsdag den 23 mars med den talangfulle australiensiska gitarristen Jesse Flowers.

Fredag inleds festivalen med en lunchkonsert med Gabriella Quevedo. En ung svensk fingerstylegitarrist som har gjort viral succé i hela världen bl.a. genom sina youtubevideos.

På fredagkväll den 24 mars blir det musik på två gitarrer. Duon The Gothenburg Combo spelar musik från sju kontinenter i ett halsbrytande program inspirerat av deras turnéer jorden över.

Festivalen erbjuder en lunchkonsert och gitarrutställning på lördag 25 mars i sammarbete med kulturmagasinet med bluesartisten Johan ”Bottleneck John” Eliasson som visar upp delar av sin Levinsamling och berättar sin historia om varför han fastnade för dessa gamla instrument.

Avslutningsvis på lördag kväll presenterar festivalen ”Flamenco puro” – äkta flamenco. På scenen ser vi den världsberömda flamencogitarristen från Spanien Antonia Jiménez, som tillsammans med Afra Rubino från Sverige möter den berömde flamencosångare Rafael de Utrera och dansaren Carmen Lozano.

Välkommen till gitarrfestivalen!

Yamandú Pontvik
Konstnärlig ledare

Kommentarer är stängda