Gitarrläger

Nu har det blivit dags för den fjärde upplagan av Sundsvalls Gitarrfestivalläger. Vi vänder oss till dig som är gitarrelev i musik- och kulturskolan och är mellan 12-19 år och som gillar att spela gitarr.

Foto: Svanthe Harström

På gitarrfestivallägret får du chansen att fördjupa dina kunskaper om gitarr samtidigt som du får träffa nya kompisar från hela landet. Kanske har du några gitarrkompisar på din kulturskola som vill hänga med? Samla ihop er, prata med er gitarrlärare och boka in den bästa gitarrhelgen ever.

Lägret börjar på torsdag 21 mars kl 12.00 avslutas söndag 24 mars klockan 10.00.

Vilken nivå bör man ligga på?

De flesta workshops kräver inga särskilda förberedelser. Det räcker att du spelat i något år och känner dig ganska bekväm i att spela tillsammans med andra. Några av ensemblelåtarna är bra om du förbereder lite innan. Dessa kommer vi att skicka ut när du anmält dig så att du och din gitarrlärare kan förbereda er i lugn och ro.

Foto: Svanthe Harström

Vad kostar det och vad ingår?

Deltagaravgiften är 500kr. I detta ingår boende, inträde till festivalens samtliga konserter och workshops. Frukost fredag, lördag och söndag ingår också men lunch & middag sker på egen bekostnad. Vi kommer att bo på Sidsjö Hotell och Konferens i flerbäddsrum. Det är promenadavstånd in till Sundsvall men det går också lokalbussar regelbundet.

Gitarrbyggarna Heikki Rousu och Vasatti Guitars  kommer också vara på plats under lägret för att visa sina fina handbyggda gitarrer. De kommer också att finnas till hands om något instrument behöver enklare justering eller smörjning etc – kostnadsfritt!

Under lägret kommer du bland annat delta i workshops med följande lärare:

Gitarrlägrets konsert

På lördag klockan 16.00 har gitarrlägret en egen konsert där alla deltagarna spelar gitarrensemble tillsammans. Här finns det också möjlighet för dig att spela en egen låt själv eller kanske med en kompis.

Foto: Svanthe Harström

Kan man åka ensam till lägret?

Det enkla svaret är nej.
För att alla skall känna sig trygga måste samtliga grupper ha minst en vuxen person med sig till lägret. Det är gitarrläraren som ansvarar för sina elever under lägret. Flera gitarrlärare och/eller vårdnadshavare kan också följa med.

OBS! Vi fakturerar gruppvis till varje musik/kulturskola i efterhand. Ej till enskilda deltagare. 

RUM

Om er musik/kulturskola är ansluten till RUM (Riksförbundet Unga Musikanter) kan ni söka bidrag för exempelvis resan till och från lägret från er lokala förening.

Läs mer på www.rum.se

Sammanfattning:

  • Tid & plats: 21-24 mars 2019, Sundsvalls Kulturskola
  • Lägeravgift: 500 kr /deltagare
    Lägeravgiften inkluderar boende, frukost, samt fritt tillträde till hela gitarrfestivalen dvs. konserter, mässa, workshops etc.
  • Utrustning:  Gitarr, pengar till övriga måltider + lite kläder och andra självklara grejor.

Anmälan

Anmälan skall ske senast fredag 21 december 2018.

http://sundsvallsgitarrfestival.se/anmalan-gitarrlager/

Antalet platser är begränsat till 50 elever + lärare. ”Först till kvarn-principen” gäller.

 

Kommentarer inaktiverade.