Artister

Jesse Flowers (Australien)
Torsdag 23 mars, Sundsvalls Teater 19.00

 

Jesse-Flowers-06b22 årige Jesse Flowers är en ung internationell gitarrist med sikte mot toppen. Han studerar gitarrspel för Tilman Hoppstock på Akademie für Tonkunst i Darmstadt. Jesse har också haft masterclasslektioner med Piera Dadomo, Marco Socias, Marcin Dylla, Pavel Steidl, Paul O’Dette and Margarita Escarpa.

Jesse Flowers har trots sin ringa ålder redan fått mottaga flertalet priser, stipendier och utnämningar och vi är mycket glada och förväntansfulla över att ha honom som artist på Sundsvalls Gitarrfestival.

Biljetter via entre Sundsvall

divider

Gabriella Quevedo
Fredag 24 mars, Sundsvalls Teater 13.00
FRI ENTRÉ

Gabriella-Quevedo_NAMM16_9590finalGabriella Quevedo är en svensk fingerstylegitarrist född 1997. Gabriella började spela gitarr när hon var 12 år inspirerad av sin fars gitarrspel. När hon var 13 år började hon lägga upp videos på YouTube där hon idag har över 300 000 prenumeranter och 57 miljoner visningar.

Gabriella har haft spelningar i Tyskland, Norge, USA, Sverige, Japan, Sydkorea, Taiwan och Kina. Hon har varit gästartist och spelat med gitarrister som Tommy Emmanuel, Sungha Jung och andra artister.

Gabriella har vunnit ” Unga förmågor” i Uppsala Internationella Gitarrfestival 2012 och Hagström Stipendiet i Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm 2016.

Fri entré
divider

The Gothenburg Combo
Fredag 24 mars, Sundsvalls Teater 19.00


Listen to the World!

The Gothenburg Combo spelar musik från sju kontinenter i ett halsbrytande program inspirerat av deras turnéer jorden över. Musik av Rossini, de Falla, Brahms, Piazzolla, Michael Jackson, J.H. Roman, ABBA, Max Martin, The Gothenburg Combo och traditionell folkmusik från Kina, Afrika, Latinamerika och Sverige!

comboguitar

The Gothenburg Combo består av David Hansson och Thomas Hansy och har med sitt enastående musikaliska samspel, sitt rasande skickliga och originella gitarrspel, sina omväxlande och omtumlande konserter och sin ovanligt starka scennärvaro rönt stor uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser. Med flertalet turnéer i Sydamerika, Nordamerika, Asien och Europa bakom sig är The Gothenburg Combo idag en av Sveriges mest aktiva ensembler internationellt och nationellt.

De två senaste skivorna, Guitarscapes och Sketches of the World har kritikerrosets både i Sverige och internationellt. Förra året producerade de ”The history of Swedish music” på American Swedish Institute i Minneapolis, USA, skrev en ny opera tillsammans med tonsättaren Malin Hulphers och turnerade med den minimalistiska musikens fader, den amerikanske legenden Terry Riley.
Biljetter via entre Sundsvall

divider

Flamenco Puro
Lördag 25 mars, Sundsvalls Teater 19.00

Det är en glädje för gitarrfestivalen att kunna presentera programmet Flamenco Puro. Ett unikt samarbetsprojekt med artister från hela världen. Helt exklusivt för Sundsvall Gitarrfestival 2017.

Föreställningens gitarrister är två musiker av yttersta klass. Afra Rubino och Antonia Jiménez. Sångaren Rafael de Utrera har samarbetat med ingen mindre än gitarrlegenden Paco de Lucía och räknas som en av de allra främsta inom flamencosången. Carmen Lozano tillhör den absoluta världseliten av flamencodansare.

Biljetter via entre Sundsvall

rafael

Rafael de Utrera (Spanien)

Rafael de Utrera är född i Utrera och började tidigt sjunga flamenco.

Han turnerar flitigt runt Europa och Nordamerika och har samarbetat med artister som José Mercer, José Antonio Rodriguez, Niño de Pura, Vicente Amigo med flera. Han har även deltagit i en dokumentär om Paco de Lucia. Rafaels senaste samarbete var med Holländska Metropole Orkest under ledning av Vince Mendoza på livealbumet Proyecto Lorca.

Carmen Lozano (Spanien)

Sevillafödde Carmen Lozano är en av solisterna i andalusiska Dance Company, som arbetar med koreografer som Manolo Marín, María Pagés, Farruco och Manolete, bland andra viktiga namn. Med dessa har hon turnerat över hela Spanien, Europa och Amerika.

Som lärare har undervisat vid Academy of Manuel Betanzos och skola Flamenco A Two. Carmen har också hållit kurser vid flera olika internationella festivaler.

antonia

Antonia Jiménez

Flamencogitarristen Antonia Jiménez (1972) föddes i El Puerto de Santa María, Cádiz. Antonia började i tidig ålder studera flamencogitarr för Antonia Villar. Senare följde studier för Maestro Enrique Vargas.

Hon är idag bosatt i Madrid och framträder frekvent på de största klubbarna och scenerna Spanien. Hon har samarbetat med sångare som Carmen Linares, Montse Cortés, Juan Pinilla och med dansare som Merche Esperalda, Marco Flores, Olga Pericet, Rocío Molina, Manuel Liñán och Belén Maya m.fl.

 

Afra-Rubino-(Photo-Anna-Lamberg)-(2)

Afra Rubino

Afra Rubino är en av en handfull framgångsrika kvinnliga flamencogitarrister i världen idag. Utbildade sig och arbetade sedan som flamencogitarrlärare på den renommerade flamencoskolan ”Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco” i Sevilla (Spanien). Numera bosatt i Göteborg kombinerar hon sitt arbete som ung professionell gitarrist med att föreläsa och ge workshops i flamenco på universitet, musikgymnasium och festivaler.

 

Kommentarer är stängda